Vluchten naar Coron, Busuanga, Palawan Schepen naar Coron, Busuanga Island, Palawan Het Klimaat in Coron, Busuanga Island, Palawan Hotel in Manila Geld wisselen in Coron, Busuanga, Palawan
 
     
 

KLIMAAT IN CORON

 
     
 
Het klimaat in Coron kan heel anders zijn vergeleken met andere delen van de Filipijnen. Over het al gemeen variëren de temperaturen op Busuanga Island tussen de 28 en 34 graden Celsius. Het regen seizoen start in juni. De meeste regen op Palawan valt in de maand september. maar ook in de regen tijd zijn er gewoon droge dagen en op regen dagen regent het ook zelden de hele dag.
 
     
 
In november kan er nog steeds wat regen vallen, maar bloemen, bomen en struiken zien er prachtig uit tijdens deze tijd. aan het einde van november en het begin van december vinden de eerste bezoekers hun weg weer naar rond maar kerst en nieuwjaar kan het moeilijk zijn om een kamer te vinden. In januari en februari is het droog en het kan 's nachts fris zijn.
 
     
  De laagste temperatuur die wij hebben gemeten was 19 graden Celsius. Vergeleken met de winter in de mediterranen is dat natuurlijk een lachertje, maar al ben je gewend aan temperaturen tussen de 26 en 32 graden Celsius is dit toch aardig koud. Van maart tot april is het warm en droog. Dit is de beste tijd voor duikers omdat er dan bijna geen wind is.  
     
 
Bekijk de onderstaande pagina voor het weer in Coron: www.wunderground.com